29.8.12

Cloud Atlas'a dair

yorum yap

Sırada yine çok güzel film var 'Cloud Atlas' ! Bunun dışında The Hobbit için de çok heyecanlıyım :D Filme dair bilgi almak istiyorsak şöyle bir bakalım:



David Mitchell'in ülkemizde de yayınlanan aynı isimli çoksatan romanından beyazperdeye uyarlanıyor. Matrix serisinin yönetmenleri Wachowski Kardeşler ve Koş Lola Koş (Lola rennt) filmiyle tanıdığımız Alman yönetmen Tom Tykwer'in ortak yönetmenliğinde çekilen film, 100 milyon dolar bütçesi ve zengin oyuncu kadrosuyla son dönemin en ilginç yapımlarından biri olmaya aday. 

 


Film, 6 farklı hikâyeden oluşurken, geçmişten günümüze, oradan geleceğe farklı hayatların birbirlerini etkileyen ilişkileri üzerine kurulu. Haliyle konu böyle çetrefilli olunca, Halle Berry, Hugh Grant, Hugo Weaving, Jim Broadbent, Susan Sarandon, Tom Hanks'ten oluşan oyuncu kadrosunu birden fazla rolde izleyeceğiz.


Filmin konusu şöyle: ölüm sırasını bekleyen genetiğiyle oynanmış bir garson, baskıcı Reagan iktidarında California’da yaşayan asil ruhlu bir gazeteci, bilim ve medeniyetin aydınlatıcı yönünün tersine tanık olmuş genç bir Pasifik adalı, 1850'de Pasifik’i geçen bir seyyah, Belçika’daki savaşlar sırasında maddi açıdan kötü denilebilecek bir hayat süren suskun bir besteci ve alacaklılarından kaçan bir yayınevi müdürü tarihsel ve mekânsal sınırları aşan bir şekilde bir araya geliyor.

Türkçe altyazılı fragman:





Filmin ülkemizdeki vizyon tarihi 26 Ekim 2012

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

"+ .