18.9.12

Tolkien Haftamız ve Hobbit Günümüz kutlu ve mutlu olsun !!!

yorum yap



Ayşe 1.’nin kaleme aldığı “Hobbit’e Geri Sayım” dosyamız tüm hızıyla devam ediyor, ama önce bir duyuruyla başlayalım: Duyduk duymadık demeyin, Hobbit'in ikinci fragmanı yayınlandı. Hem de 5 farklı son ile! www.hobbit.com adresine gidip Gandalf, Bilbo, Sting, Gollum & Dwarves alternatiflerinden en çok beğendiğinizi seçip, sosyal medyada paylaşabilirsiniz! (yazıyı okuduktan sonra yeni fragmanı izlemek için tıklayın)

1978’den beri Bilbo Baggins ve Frodo Baggings’in  ortak doğumgünleri olan 22 Eylül tarihi “Hobbit Günü”, bu günü içeren hafta ise “Tolkien Haftası” olarak kutlanıyor. Bu sene, Hobbit’in basılışının 75. Yılı olması ve Hobbit filminin de getirdiği ekstra ilgi ile birlikte, kutlama heyecanı tüm Orta Dünya fanlarını sarmış durumda.

Peter Jackson da sağolsun, çorbadan tuzunu eksik etmedi. Facebook sayfasında yayınladığı bir video ile iştahımızı kabarttı. Videoda açıklananlar özetle şunlar:
Varan 1: 19 Eylül’de Hobbit’in ikinci fragmanı yayınlanacak! ( Bu yazıyı 18 Eylül Salı günü yazıyorum, fragmandan sonra hemen bir analiz de yaparız J ) Şu anda bildiklerimiz fragmanı ilk olarak MSN NZ’nin yayınlayacağı ve Immediate Music grubunun Quantum isimli albümünden bir şarkı içereceği.
Varan 2: 22 Eylül’de ise Peter Jackson’ın bize özel bir sürprizi var!!! Acaba nedir, nedir?

Bu arada Aralık ayı yaklaştıkça filmin promosyon çalışmaları da hız kazanıyor. Bilbo Baggins, Gri Gandalf ve 13 cücemizin (Thorin Oakenshield liderliğindeki Ori, DoriNoriBalin, GloinOin, Dwalin, FiliKiliBofurBifur ve Bombur) resmi karakter fotoğrafları paylaşıldı mesela.

Eğer iOS kullanan bir cihaza sahipseniz, Warner Bros.’un 7 Eylül’de resmi olarak yayınladığı Hobbit Movie uygulamasını Appstore’dan indirebilirsiniz, hatta ne duruyorsunuz indiriniz! (Tabi ki “spoiler”dan hoşlanmayan bir fan iseniz kesinlikle indirmeyiniz!)


Bu uygulama sayesinde de bazı yeni fotoğraflara ulaşmış olduk. Onu da belirteyim bu arada.

Uygulamanı ana ekranında sizi Gandalf karşılıyor. İçeriği ise “şimdilik” şu şekilde:
·         İnteraktif bir Orta Dünya Haritası
·         Film lokasyonlarının ve setlerin 360 derece görüntüleri
·         Peter Jackson’ın Prodüksiyon Günlükleri ( daha önce Facebook hesabından paylaştığı videoları topluca bir yerde bulabiliriz artık J )
·         Karakter biyografileri ve Resim Galerisi
·         “The Scroll” adlı çok güzel ve aslında birinci filmin senaryosu konusunda da ciddi bir fikir veren bir görsel ( fotoğrafları yazının devamında görebilirsiniz. )
·         iPad, iPhone ve Facebook için bir Yükleme Merkezi ( Timeline Cover Photo’larımızı güncelleme zamanı geldi galiba J )
·         Sosyal medyada paylaşım için Facebook ve Twitter Entegrasyonu

Vizyon tarihi yaklaştıkça, uygulama da daha detaylı bilgilerle güncelleniyor olacakmış.

Ben sizi şimdilik The Scroll görselinin parçalı analiziyle başbaşa bırakıyorum.


0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

"+ .