16.8.12

Twitter Takipçileriniz Sahte mi? Öğrenin !

yorum yap

İnternet yaşamı artık sosyal ağlara kaymış durumda. Birden çok servisi tek çatı altında barındırması nedeniyle tercih sebebi olan platformların en gözde isimlerinin başında ise Twitter geliyor.

140 karakter sınırlaması ile kişilerin düşüncelerini yazıya dökmelerini sağlayan servis dünyada olduğu gibi Türkiye'de de aktif olarak kullanılıyor. Değişen sanal dünya oluşumunda ünlü isim ve markaların da oldukça fazla dahil olduğu Twitter, son olarak geliştirdiği yeni etiket sistemi ile borsa bilgilerini canlı canlı aktarmaya başlamıştı.



Diğer taraftan uygulama geliştiricilerin de yeni odağı haline gelen platform için ek servisler ortaya çıkmaya devam ediyor. Bunların bir yenisi "Status People" ekibi tarafından hazırlanan bu hizmet.

Twitter profilinizde sizi takip edenleri detaylı bir incelemeye alan yazılım, yüzdelik oran olarak sahte profilleri gün yüzüne çıkarıyor. Ek olarak takipçileriniz arasında aktif olan ve olmayanlar da yine yüzdelik dilim şeklinde açıklanıyor.







İlgili uygulamaya izin vermeniz durumunda servisi kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Üstelik sisteme giriş yaptıktan sonra dilediğiniz kişinin profilini kontrol etmeniz de mümkün.

500 ayrı kayıt üzerinde inceleme yapan hizmetin en büyük eksikliklerinin başında sahte profillerin net olarak yayınlanmaması geliyor. Şimdilik çok fazla bir özelliği olmamasına rağmen güzel düşünülmüş girişim, geliştirilmesi halinde oldukça işe yarayabilir.

Uygulama erişim izninde -benzerlerinde olduğu gibi- adınıza tweet atabileceğini bildiriyor. Her ne kadar şimdilik bir sorun teşkil etmese de gelecek dönemde profilinizde istemediğiniz içeriklerle karşılalabilirsiniz. Bu yüzden sistemi kullandıktan sonra uygulamanın erişim iznini kaldırmanızı tavsiye ediyorum.
  • İlgili servisi kullanmak için buraya tıklamanız yeterli.

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

"+ .