12.9.12

Yeni iPod touch Hakkında Her Şey

yorum yap

Apple, iPhone 5, iOS 6, iTunes 11, iPod nano gibi yenilerini tanıttığı etkinlikte iPod touch'ı da tanıttı. Apple'ın yeni müzik aracı beşinci jenerasyon iPod touch incecik ve çok hafif.


Apple, beşinci jenerasyon iPod touch'larını görücüye çıkardı.  Yeni iPod touch'lar öncekilerden çok daha ince ve hafif. Sadece 88 gram ağırlığında olan yeni iPod touch'lar, 6.1mm kalınlığında.

Retina ekran ve çift çekirden
iPod touch'ta retina ekran ile birlikte gelecek. Bu retina ekranda widescreen modda video da izlenebilecek ve bu daha iyi bir oyun deneyimi sunacak. Ekran da 4 inç boyutunda. iPod touch'ta iPhone 4S'te de kullanılan çift çekirdekli A5 işlemci bulunuyor. 
iPod touch eski versiyonlarına göre 7 kat daha hızlı olacak ve tabii ki bu işlemci ile birlikte çok daha iyi bir performans vaat ediyor iPod touch. Tanıtım etkinliğinde Clumsy Ninja adlı bir interaktif oyun oynandı ve iPod touch'ın grafik ve işlemci gücü de gösterilmiş oldu.

Siri, iPod touch'a geliyor
Yeni iPod touch artık Siri desteği ile birlikte gelecek. iOS 6 ile birlikte geliştirilen Siri, iPod touch'a da bir artı katacak ve elbette iPod touch'ta iOS 6 yer alacak. Bluetooth 4.0 desteği ile gelecek olan iPod touch 150 Mbps'ye kadar kablosuz hızı da sunacak. Fakat 4G desteği iPod touch'ta yok. 

Yeni bir buton ve kamera
iPod touch'ta yeni bir buton bulunuyor. Yukarıdaki fotoğraflarda iPod touch'ın sol arka tarafında gördüğünüz butonların adı iPod touch loop butonu. Buradaki butonu açarak iPod touch'ınıza bir bileklik takabiliyorsunuz.  Alüminyum, siyah, mavi, sarı ve kırmızı renk olmak üzere 5 farklı renk seçeneği ile birlikte gelecek olan iPod touch'ta yine aynı renklerde bileklikler de bulunuyor.
iPod touch'ın kamera özellikleri de iPhone ile aynı. iPod touch 1080p kalitesinde HD video çekebiliyor ve yüz tanıma özelliği de bulunuyor. touch'ın ön kamerası ise 720p kalitesinde ve bu kamera da arka kamera gibi yüz tanıma özelliğine sahip.

Fiyat ve renk seçenekleri
iPod touch'ın 32GB'lık versiyonu 299$, 64GB'lık versiyonu ise 399$ değerinde. iPod'ların tanıtımlarının ardından Tim Cook, iPod ve iTunes'un  iyi bir ikili olduğunun altını çizdi. Bakalım iPod touch beklediği ilgiyi görecek mi?

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

"+ .