25.8.13

Sırada Ne Mi Var: The Book Thief

yorum yap
Yönetmen koltuğunda Brian Pervical oturuyor. Başrollerde Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson.

Yine bir kitap uyarlaması geliyor. Hoş bir film olacağını seziyorum. Kitabın yazarı Markus Zusak. Hakkında birşey bilmiyorum ama kitaba gelen yorumlar oldukça iyi. Hayatında okuduğu en iyi kitap olduğunu söyleyenler de var. Ben de en yakın zamanda kitabı edineceğim. İsterseniz konuya bir göz atalım.


Filmde Liesel Meminger’ın 9 yaşındayken Almanya’da işçi sınıfına ait insanların yaşadığı bir mahallede bir aile tarafından evlat edinilmesinden itibaren yaşadıkları anlatılıyor. Liesel buraya ilk kitabı “Mezar Kazıcıların El Kitabı”nı çaldıktan sonra gelmiştir. Bu olay sanırım kitaplarla yaşayacağı aşkın başlangıcı olacak.

"O bir kızdı.
Nazi Almanya'sında.
Kelimelerin gücünü keşfetmesi ne kadar da uygundu."


Çok güzel repliklere ev sahipliği yapacağından eminim The Book Thief'in. Liesel adlı küçük okurumuz kitaplar çalacak, merdiven altında okuyacak ve başkalarıyla paylaşacak. 

Öykü Naziler zamanında geçiyor. Almanya'nın karmaşa içersinde ki o soğuk atmosferi fragmana bakınca çok iyi oluşturduklarını anlayabilirsiniz. 


"Bir insan benimki gibi bir kalbe sahip değildir. İnsan kalbi bir çizgiyken benimki daire biçimindedir ve doğru zamanda doğru yerde olmak konusunda kusursuz bir yeteneğim vardır. Bunun sonucu olarak, insanları hep iyi ve kötü durumlarda bulurum. Hem güzelliklerini hem çirkinliklerini görürüm ve ikisinin nasıl aynı yaratıkta olabildiğini merak ederim. Ancak onlarda benim kıskandığım bir şey var. İnsanlar ölecek kadar akıllılar..."

0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

"+ .