24.8.13

Moon'a Dair

yorum yap
Yönetmen koltuğunda ilk uzun metrajlı film denemesini yapan Duncan Jones. Başrollerde Sam Rockwell ve Kevin Spacey(seslendirme)


Konu aya kurulan bir üs ve üste yaşananlar hakkında. İnsanlık tüm enerji kaynaklarını doyumsuzca bitirmiş ve şimdi de aydan sağlıyorlar. Bu iş için belirli sürelerle çalışan insanlar var. Biz de bu kimsenin yaşadıklarına tanık olacağız. İsterseniz konuya ayrıntılı olarak göz atın:

Astronot Sam Bell, üç yılını aya ulaşmak ve orada inceleme yapmak için geçirmiştir. Herkesten izole, farklı bir münzevi hayatı yaşayan Sam, işini fazlasıyla önemsemekte, bununla birlikte aynı oranda heyecan duymamaktadır. Ay onun yeni evi gibidir; Orada da kendine ait bir rutin yaratmıştır. Günlerini sessizlik içinde geçiren Sam hayatını, evini ve karısını gözden geçirmeye, geçmişteki planları ve hayallerini hatırlamaya başlar. Eve dönüş yolculuğuna başlamadan önce Sam çevresinde bazı tuhaflıklar hissetmeye başlar. Algı eşiği açılan Sam, rutinin bozulduğunu görmektedir. Bu süreçte kendi kendisi ile karşı karşıya gelen Sam, kurduğu hayatın ne olduğunu keşfedecektir.



   
Harikulade 2009 yapımı bir bilim-kurgu filmi. Keşke daha önce izleseydim. Filmi izlerken `oblivion` filminin senaryosunun kaynağı ortaya çıktı. Film boyunca iki insan görüyoruz yalnızca ve güzide sesiyle robot gerty bizlere eşlik ediyor. Olaylar yavaş yavaş şekillendiriliyor geçen sürede, bu arada siz de kafanızdaki soru işaretlerini teker teker siliyorsunuz. Lakin ne yazık ki film bittiğinde hala kafada bazı soru işaretleri kalıyor. Bu da filmi film yapan etmenlerden olsa gerek. Son 10 yılın en keyif verici bilim-kurgu filmlerinden diyebilirim. Muazzam bir yapım. 10 üzerinden 8 ay veriyorum !


0 yorum:

Yorum Gönder

ShareThis

"+ .