12.9.12

iPhone 5'e dair

2yorumlar
Benim kendi görüşüm, iPhone 4s ile arasında fazla fark yok. Sanki 4s'in uzatılmış hali. 4G iyi ama dünyada kullanım alanı çok az. A6 işlem neye göre 2 kat hızlı ? iOS6 'da sanki jailbreaklı iOS5 uygulamalarıyla geliyor.  Tasarım olarak güzel, fakat 4s varken geçilmesi gerekir mi bunu zaman gösterir... Sonuç olarak Apple, konsept videosunun önüne geçebilseydi, eski yaratıcı ve yenilikçi misyonunu devam ettirebilecekti. Fakat tahminleri geçemedi. Yine de başarılı  olacak ürünler sundu bizlere Apple.

Aylardır beklenen, çeşitli videoları yayınlanan, yüzlerce dedikodu haberi yayınlanan iPhone 5, artık resmi olarak duyuruldu. Yeni telefon, sosyal medyada en çok konulan başlık olmanın yanı sıra, haber siteleri San Francisco'daki toplantıdan dakika dakika bilgi geçtiler.


İlk Bakış


Resmi tanıtım videosu

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.



Apple'ın merakla beklenen yeni telefonu iPhone 5 modeli ile ilgili detaylar açıklandı. Ekranı büyüyerek 4 inçe çıkan telefon, yeni nesil A6 işlemci kullanıyor.


Her yeni ürün lansmanı olay haline gelen Apple'in yeni telefonu iPhone 5 bugün ABD'nin San Francisco şehrinde düzenlenen bir basın etkinliği ile tanıtıldı. Ekranı 3.5 inçten 4 inçe çıkarılan yeni model yüksek hızlı mobil şebeke türü 4Gdesteği sunuyor.
8 Megapiksel kamerası bulunan iPhone 5'in diyafram değeri ise f2.4 Apple'a göre yüzde 40 daha hızlı çekim yapabilen yeni kamerada daha önce standart olarak bulunmadığı için eleştirilen Panorama modu da bulunuyor. Bu modda oluşturulan fotoğraflar ise 28 Megapiksel çözünürlüğe sahip oluyor.
ShiftDelete.Net aracılığıyla iPhone 5 etkinliğini canlı olarak anlattık. Bu haberimizi okumak için buraya tıklayın.
Video modunda Full HD çözünürlükte kayıt yapabilen yeni telefon video kayıt sırasında fotoğraf da çekebiliyor. Ön yüzünde bulunan kamerası 720p çözünürlüğünde video kayıt edebilen cihaz 3G üzerinden FaceTime desteği de sunuyor. 3 adet mikrofona sahip olan iPhone 5'te ses kayıt özelliği daha da geliştirilmiş.

 
  
Bağlantı yuvası değişti
iPhone'un en ilginç yönlerinden biri ise bağlantı yuvasının değiştirilmiş olması. Yüzde 80 daha küçük tasarlanan yeni bağlantı yuvası özel bir dönüştürücü yardımı ile eski nesil bağlantıya sahip cihazlarla da kullanılabilecek.



Yeni nesil A6 işlemci kullanan iPhone 5'te bu işlemci (yine Apple'ın iddiasına göre) önceki versiyona göre 2 kat daha hızlı. 1 GB RAM'i bulunan iPhone 5 bir süre önce Apple'un duyurduğu gibi harita hizmeti için kendi geliştirdiği haritaları kullanıyor. Yeni haritalar hizmetinde iki nokta arasında yönlendirmeli navigasyon yapılabiliyor.

21 Eylül'den itibaren satışta
21 Eylül'den itibaren ilk olarak ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, Avustralya, Japonya, Hong Kong veSingapur'da satışa sunulacak olan iPhone 5'in fiyatı ise önceki model iPhone 4S ile aynı olacak.
        
16, 32 ve 64 GB kapasite seçenekleriyle satışa sunulacak iPhone 5, sırasıyla 199, 299 ve 399 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Fiyatların ABD için geçerli olduğunu da hatırlatalım. Beklentilerin aksine iPhone 5'te NFC ve kablosuz şarj özelliği bulunmuyor.

iPhone 5 Teknik Özellikler
  • 640x1136 piksel 4 inç ekran (326 ppi)
  • A6 işlemci
  • GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 ve LTE (4G) desteği
  • 3 adet mikrofon
  • iOS 6 işletim sistemi
  • Yenilenmiş bağlantı yuvası
  • Arka kamera 8 Megapiksel
  • Ön kamera 1.3 Megapiksel
  • Panorama özelliği
  • Full HD video kayıt fonksiyonu
  • 4G (LTE) desteği
  • Bluetooth 4.0 desteği

2 yorum:

  1. Nedense bir türlü iPhone'a ısınamadım. Glaxy S4 beni kendine daha çok çekiyor :) Güzel yazı olmuş Ekrem , başarılarının devamını dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yaklaşık 4 aydır kullanıyorum 5'i. iOS stabilitede muazzam. Ara sıra androiddeki özgürlüğü arıyorum. Samsungları elime alınca hevesim kaçıyor. HTC One şuan gözümde bir numara :D

      Sil

ShareThis

"+ .